Ανηφορίζοντας για την "Άνω πόλις" των Πατρών ένα "Λευκό" και ένα "Κόκκινο δάκρυ" κυλάει, καθώς παρατηρείς τα στενά σοκάκια με τα παλιά τα σπίτια, που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Σε μια εποχή όπου τα ζευγάρια με τα "Romazza" τους ήταν οι κυρίαρχες εικόνες της, δίνοντας νότες απο μια άλλη πόλη, πιο αθώα και "ζεστή", με τις αλάνες γεμάτες παιδιά και τους βασιλικούς στα παραθυρόφυλλα...

Το παραπάνω δεν ειναι απόσπασμα ενός ρομαντικού συγγραφέα της πόλης των Πατρών, αλλά μια διαφορετική παρουσίαση για τα ιδιαίτερα κρασιά τωναδελφών Κανακάρη, εμπνευσμένη από τα ονόματα των προϊόντων τους.

Η ιστορία τους και η θέληση για δημιουργία, τους κάνει να αναπτύσσονται ολοένα κ περισσότερο στον τομέα της παραγωγής, της εμφιάλωσης και της πώλησης των κρασιών.
Ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία όχι μονο στην περιοχή της Πάτρας, αλλά σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας συγχρόνως και τα πρώτα τους βήματα στις αγορές του εξωτερικού.


Κόκκινο δάκρυ * Οίνος Ερυθρός ξηρός - Merlot
Λευκό δάκρυ * Οίνος Λευκός Ξηρός - Μοσχοφίλερο
Romazza * Οίνος Ερυθρός Ημίγλυκος
Άνω πόλις * Οίνος Λευκός ξηρός - Ροδίτης Chardonnay

 

Λίγα λόγια για την ιστορία...

Παράδοση και εμπειρία από το 1979!

Το 1979 ο παππούς, Μιχάλης Κανακάρης, ξεκινάει την παραγωγή μούστου και κρασιού στην Ελίκη Αιγίου, δουλεύοντας ποικιλίες σταφυλιών της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια ο γιός του, Γεώργιος, βάζοντας νέους στόχους έφτιαξε ποιοτικότερα κρασιά και τα έκανε γνωστά πέραν της τοπικής αγοράς. Επί 20 και πλέον έτη συμπορεύτηκαν και ανέδειξαν τις ιδιαιτερότητες που προσέφεραν οι ποικιλίες της περιοχής.

Το 2008 αναλαμβάνουν δυναμικά, σαν τρίτη γενιά πλέον, ο Μιχάλης και οΣτέφανος Κανακάρης, κάνοντας εκσυγχρονισμό και επέκταση του οινοποιείου. Μεγαλωμένοι και οι δύο στο χώρο του κρασιού έχουν τη θέληση και το μεράκι να προβάλουν την ποιότητα των προιόντων τους και να τα κάνουν ευρέως γνωστά. Ο Μιχάλης έχοντας σπουδάσει «Οινολογία και Τεχνολογία ποτών» στα ΑΤΕΙ Αθήνας και Γευσιγνωσία στο WSPC Αθήνας, ο δε Στέφανος απόφοιτος Marketing ΑΤΕΙ Αθήνας.