Αρχική | Το Οινοποιείο

Το Οινοποιείο

ένα σύγχρονο εργαλείο δουλειάς...

Το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ είναι ένα οινοποιείο μικρής παραγωγής στην αμπελουργική περιοχή της Αιγιαλείας στην Ανατολική Αχαϊα.

Πρόσφατα ανακαινισμένο και χτισμένο από την αρχή στον ίδιο χώρο που ήδη από το 1979 ξεκίνησε η εταιρεία την πορεία της, διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους για μια πλήρως ελεγχόμενη παραγωγική διαδικασία.

Η διάρθρωση του απαρτίζεται από 4 οργανικά και λειτουργικά ξεχωριστούς αλλά και άμεσα προσβάσιμους μεταξύ τους χώρους. 

Τα λειτουργικά τμήματα του οινοποιείου

Ο πρώτος χώρος είναι ο υπαίθριος χώρος υποδοχής τόσο των επισκεπτών όσο και - την εποχή του τρύγου - των σταφυλιών για μακροσκοπικό έλεγχο και ζύγιση. Είναι ένας χώρος με ικανή έκταση ώστε να λειτουργούν με άνεση και απρόσκοπτα όλα τα σύγχρονα μηχανήματα επεξεργασίας των σταφυλιών καθώς επίσης - την εποχή του τρύγου - ο χώρος ψύξης των σταφυλιών.

Στη συνέχεια είναι ο κύριος στεγασμένος χώρος του οινοποιείου, ο οποίος περιλαμβάνει τον χώρο με τις δεξαμενές ζύμωσης, επεξεργασίας, αποθήκευσης, το χώρο του εμφιαλωτηρίου με την σύγχρονη και πολυδυναμική εμφιαλωτική γραμμή , τα γραφεία αλλά και τον υπόγειο χώρο αποθήκευσης και το χημείο. 

Συνέχεια του χώρου παραγωγής είναι ο 2ος υπαίθριος χώρος στον οποίο υπάρχουν τα μηχανήματα υποδοχής και επεξεργασίας των σταφυλιών καθώς και βοηθητικός χώρος δεξαμενισμού.

Το οινοποιείο είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα και πλέον σύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης που δίνουν την δυνατότητα υλοποίησης των πλέον μοντέρνων και σύνθετων οινοποιητικών διεργασιών.

Το οινοποιείο συνεχώς εκσυγχρονίζεται και επεκτείνεται ώστε να είναι ένα λειτουργικό και εργονομικό εργαλείο και μια πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθειά μας να εκφράσουμε καλύτερα τις ποικιλίες μας και το terroir των Πλαγιών Αιγιαλείας.

Από το 2019 το οινοποιείο είναι πιστοποιημένο για τις διαδικασίες Παραγωγής και Εμφιάλωσης οίνων με το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 22000: 2005.

Σχεδίαση ιστοχώρου / προσαρμογή θέματος CreativityWeb.gr