Loading...
 Start Page

Ιστορία

41

Χρόνια εμπειρίας

στην Οινοποίηση

3

Γενιές

Οινοποιών

40

% της παραγωγής μας

εξάγεται

Η Ιστορική μας διαδρομή

Η Ιστορία του Οινοποιείου Κανακάρης ξεκινάει

το 1979

όταν ο παππούς μας, Μιχάλης Κανακάρης, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην παραγωγή κρασιού, εδώ, στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Αιγιαλείας.

Με την αγάπη του για το κρασί και τις ερασιτεχνικές προσπάθειές του τα προηγούμενα χρόνια, είχε αποσπάσει φιλοφρονήσεις και είχε αποκτήσει ένθερμους υποστηρικτές στον φιλικό και στον ευρύτερο κοινωνικό κύκλο.

Η ιδέα άρχισε να υλοποιείται και το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα με την εισαγωγή των πρώτων – σύγχρονων για την εποχή – μηχανημάτων οινοποίησης από την Γαλλία και την εγκατάστασή τους στη μέση της αμπελουργικής ζώνης της Αιγιάλειας, στο χωριό Ελίκη.

Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς τόσο η περιοχή όσο και ο εξοπλισμός του οινοποιείου είχαν τεράστια δυναμική. Οι ποικιλίες Ροδίτης Αλεπού, Σιδερίτης και Μαύρο Καλαβρυτινό πρωταγωνιστούν σε αυτά τα πρώτα χρόνια.

Το 1995

O πατέρας μας, Γιώργος Κανακάρης, ήδη μεγαλωμένος και ανδρωμένος στον χώρο του κρασιού, εισέρχεται στην επιχείρηση και επικεντρώνει τις προσπάθειές του ιδιαίτερα στην υψηλή ποιότητα των κρασιών και στην αύξηση της παραγωγής.

Νέες ποικιλίες, όπως το Merlot, το Αγιωργίτικο, το Syrah και το Μοσχάτο, προστίθενται στο δυναμικό του οινοποιείου, δημιουργώντας μια πλήρη γκάμα λευκών, ροζέ & ερυθρών οίνων.

Η ποιότητα των επιλεγμένων και ορεινών αμπελώνων μεταφέρεται στις πρώτες εμφιαλώσεις.

Η ανάπτυξη θα συνοδευτεί από την αγορά νέων δεξαμενών και μηχανημάτων εμφιάλωσης αλλά και τη δημιουργία ενός μικρού χημείου. Η διανομή των κρασιών επεκτείνεται σε νέες περιοχές.

Μεγαλώνοντας, λοιπόν, παράλληλα με δυο γενιές οινοποιών εμείς, ο Μιχάλης και ο Στέφανος Κανακάρης, δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε άλλο δρόμο παρά αυτόν που μάθαμε από τον πατέρα μας και τον παππού μας.

Το 2009

Aναλαμβάνουμε δυναμικά το οινοποιείο έχοντας ολοκληρώσει και οι δυο τις σπουδές μας. Ο Μιχάλης στην Οινολογία και Τεχνολογία Ποτών και ο Στέφανος στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης.

Εισάγουμε νέες σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, επενδύουμε σε νέες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό και αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον φυσικό πλούτο της Αιγιαλείας, καταφέρνοντας σε κάθε μας φιάλη να υπάρχει μέσα το terroir της και ένα κομμάτι της κληρονομιάς της.

Στο ταξίδι μας πλέον πρωταγωνιστούν οι ποικιλίες: Ροδίτης, Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Merlot, Syrah, Αγιωργίτικο κ.α. τα οποία προσφέρονται ως μονοποικιλιακά ή σε συνθέσεις και οινοποιούνται σε σύγχρονες, αρωματικές εκφράσεις.

Επιστέγασμα των προσπαθειών μας αποτελούν η διεθνής αναγνώριση που κερδίζουν τα κρασιά μας και η βράβευσή τους σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού.

Σήμερα..

Με την γνώση, την πολύχρονη πείρα της οικογένειας και τον σεβασμό στην οινική παράδοση του τόπου μας, προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα κρασιών που κερδίζει τις εντυπώσεις του οινόφιλου κοινού με τον αρωματικό & γευστικό της πλούτο, την έκφραση του terroir και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ποικιλιών της περιοχής μας.

Τα κρασιά του οινοποιείου μας είναι πλέον διαθέσιμα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, ενώ το 40% της παραγωγής μας διατίθεται στον εξωτερικό, μεταξύ άλλων στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Κίνα.

Copyright © 2022 - 2024 ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ