Loading...
 Start Page
Romazza Ροζέ Ημίγλυκο
Κλίκ για μεγέθυνση
Είδος: Οίνος ροζέ ημίγλυκος
Το Romazza είναι ένα ιδιαίτερο, έντονα αρωματικό, απρόσμενα γευστικό, κρυστάλλινα λαμπερό ροζέ ημίγλυκο κρασί.

Προέρχεται από την συνοινοποίηση του ορεινού Merlot των Πλαγιών της Αιγιάλειας και του Μοσχάτου Ρίου σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στο τελικό κρασί προστείθεται ένα μικρό ποσοστό Μοσχάτου Αμβούργου.

Ένα μοντέρνο και ελκυστικό ημίγλυκο ροζέ κρασί γεμάτο με το έντονο άρωμα του κερασιού και της φράουλας. Πλούσιο στο στόμα συνδυάζει αρμονικά την γλύκα με την δροσιά της οξύτητας του. Συνοδεύει ιδανικά ασιατική κουζίνα και ελαφρά γλυκά.

Απολαύστε το δροσερό στους 12ºC.

Βρείτε το σε κάποιο σημείο πώλησης κοντά σας!

Το Romazza ως βάση σε απολαυστικά cocktails

Ανακαλύψτε παρακάτω τους μοναδικούς συνδυασμούς για υπέροχα cocktails με βάση το αγαπημένο σας Romazza! Αναμείξτε το και αφεθείτε στην μαγεία των γεύσεων και των αρωμάτων.

Idyllic Spritz
40ml Romazza
40ml Aperol
Top up Tonic Water
 
Γαρνιτούρα: Αγγούρι Ποτήρι: Balloon – Κρασιού
Πάγος: Κανονικός

 «Βασισμένο στο ευρέως γνωστό Spritz, κατάλληλη συντροφιά σε φόντο ειδυλλιακό!»

 
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε το ποτήρι μας με πάγο και αναδεύουμε με barspoon ή με κουτάλι για λίγα δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να το παγώσουμε. Αδειάζουμε το νερό που ίσως προκύψει από το λιώσιμο του πάγου. Προσθέτουμε ισόποσα Romanza και Aperol Aperitivo και στη συνέχεια απογεμίζουμε με Tonic Water. Τέλος, με το peeler κόβουμε μια παπαρδέλα αγγουριού και γαρνίρουμε το ποτό μας.
 
Tip: πάγωσε από πριν τα υλικά σου για να επιτύχεις καλύτερο αποτέλεσμα στην ενσωμάτωση της φυσαλίδας.
Eleganza
40ml Romazza
15ml Μαστίχα
5ml Λικέρ Τριαντάφυλλο
20ml Campari
20ml aperol
 
Γαρνιτούρα: Φλούδα Λεμονιού
Ποτήρι: Old Fashioned
Παγος: Κανονικός
Διαδικασία: Stir
 
«Το Negroni, γλυκόπικρη τάση ξεκίνησε από την Ιταλία και επικράτησε τα τελευταία χρόνια στα μπαρ όλου του κόσμου, αποτελεί τη δική μας έμπνευση για μία πιο ανάλαφρη εκδοχή με Romazza και με Ελληνικά ηδύποτα. Απολαύστε το Eleganza!»
 
Εκτέλεση:
Σε ένα mixing glass τοποθετούμε πάγο και αναδεύουμε με το barspoon για λίγα δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να το παγώσουμε. Αδειάζουμε εντελώς τον πάγο και αφού προσθέσουμε τα υλικά μας γεμίζουμε με καινούριο πάγο και αναδεύουμε για 15-20 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε στο ποτήρι μας που έχουμε παγώσει από πριν. Τέλος, με το peeler κόβουμε μία φλούδα λεμονιού από την οποία ψεκάζουμε τα έλαια πάνω από το ποτό μας τσακίζοντάς την.
 
Tip: κάνε premix το Eleganza και έχε το έτοιμο στο ψυγείο σου σερβίροντας κατευθείαν από το μπουκάλι
(για 1 λίτρο)
320ml Romazza
120ml Μαστίχα
40ml Λικέρ Τριαντάφυλλο
160ml Campari
160ml Αperol
200ml Νερο
Citrus Fairytale
80ml Romazza
10ml Sherbet εσπεριδοειδων Homemade*
Top up Pink Grapefruit Soda
 
Γαρνιτούρα: 1 φύλλο αρμπαρόριζας
Ποτήρι: Highball
 
«To sherbet από εσπεριδοειδή, με το άρωμα του και το σώμα του, λειτουργεί σα συνδετικός κρίκος αναμεσά στα κόκκινα φρούτα της Romazza και το ροζ γκρέιπφρουτ της σόδας, δημιουργώντας ένα δροσερό και παραμυθένιο long drink.»
 
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε το ποτήρι μας με πάγο και αναδεύουμε με barspoon ή με κουτάλι για λίγα δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να το παγώσουμε. Αδειάζουμε το νερό που ίσως προκύψει από το λιώσιμο του πάγου. Προσθέτουμε τα δύο πρώτα μας υλικά απογεμίζουμε με Pink Grapefruit soda. Γαρνίρουμε με ένα φύλλο αρμπαρόριζας και απολαμβάνουμε!
 
Tip: πάγωσε από πριν τα υλικά σου για να επιτύχεις καλύτερο αποτέλεσμα στην ενσωμάτωση της φυσαλίδας
 
*Για το Sherbet εσπεριδοειδών θα χρειαστούμε:
• 2 λάιμ
• 1 λεμόνι
• 1 ροζ γκρέιπφρουτ
• 2 πορτοκάλια
• (προαιρετικό) 1 περγαμόντο
• 400 γρ Ζάχαρη
Ξεφλουδίζουμε με ένα peeler τα εσπεριδοειδή μας και τα τοποθετούμε τις φλούδες μαζί με τη ζάχαρη ένα μπολ. Με ένα γουδοχέρι να πιέζουμε έτσι ώστε να βγάλουν τα έλαιά τους. Το σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες ανακινώντας το ανά διαστήματα.
Έπειτα και εφόσον η ζάχαρη έχει «τραβήξει» από τα έλαια, στύβουμε τα ξεφλουδισμένα φρούτα ρίχνοντας το χυμό(σουρωμένο) στο μίγμα με τις φλούδες και τη ζάχαρη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για σχεδόν 1 ημέρα για να δέσει.
Τέλος αφαιρούμε τις φλούδες, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το Sherbet μας είναι έτοιμο!
Romanzesco
100ml Romazza
15ml Σιρόπι γιασεμί
10ml Φύλλα δυόσμου
 
Γαρνιτούρα: 2 raspberries, μια κορυφή δυόσμου
Ποτήρι: Julep
Παγος: τριμμένος
 
«Το Sherry Cobbler και το Mint Julep είναι ίσως από τα πρώτα κοκτέιλ που δημιουργήθηκαν λίγους αιώνες πριν και άνοιξαν το δρόμο στο σήμερα. Η επιρροή μας είναι εμφανής και το αποτέλεσμα νόστιμο και αναζωογονητικό στη απλότητά του».
 
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε το ποτήρι μας με πάγο και αναδεύουμε με barspoon ή με κουτάλι για λίγα δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να το παγώσουμε. Αδειάζουμε εντελώς τον πάγο, προσθέτουμε τα υλικά μας και τέλος γεμίζουμε με νέο τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε έτσι ώστε ο δυόσμος να πάει παντού στο ποτήρι μας, γαρνίρουμε και απολαμβάνουμε με καλαμάκι!
© Copyright 2022 ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ