Loading...
 Start Page
Romazza Ροζέ Ημίγλυκο
Κλίκ για μεγέθυνση
Είδος: Οίνος ροζέ ημίγλυκος

Περιοχή καλλιέργειας

Οι επικλινείς αμπελώνες των Πλαγιών της Αιγιαλείας και της Αχαΐας

Ποικιλίες

Ο Ροδίτης και το Merlot των ημιορεινών αμπελώνων της Αιγιαλείας και το Μοσχάτο Ρίου της Αχαΐας.

Στυλ

Οίνος ροζέ ημίγλυκος

Οινοποίηση

Προσεκτική επιλογή των σταφυλιών ώστε να έρθουν στο οινοποιείο στην ιδανική κατάσταση ωριμότητας, υγιεινής και αρωματικής έκφρασης. Τρύγος σε μικρά τελάρα μέχρι 20 κιλά. Παραμονή του μούστου με τους φλοιούς σε χαμηλές θερμοκρασίες, διαχωρισμός και χρήση μόνο του γλεύκους εκροής χωρίς πίεση και εν συνεχεία ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες όχι μεγαλύτερες από 20 °C. Εμφιαλώνεται σε ατμόσφαιρα αδρανούς αερίου.

Αρμονία γεύσεων

Ένα μοντέρνο και ελκυστικό ημίγλυκο ροζέ κρασί γεμάτο με το έντονο άρωμα του κερασιού και της φράουλας. Πλούσιο στο στόμα συνδυάζει αρμονικά την γλύκα με την δροσιά της οξύτητας του. Συνοδεύει ιδανικά ασιατική κουζίνα και ελαφρά γλυκά.

** Συνταγές cocktail διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας!! **

Περιεχόμενο: 750 ml

Διαθέσιμο και σε φιάλες 187ml

Βρείτε το σε κάποιο σημείο πώλησης κοντά σας!

Η Romazza ως βάση για απολαυστικά κοκτέιλ

Ανακαλύψτε παρακάτω τους μοναδικούς συνδυασμούς για υπέροχα κοκτέιλ με βάση την αγαπημένη σας Romazza! Αναμείξτε την και αφεθείτε στη μαγεία των γεύσεων και των αρωμάτων.

Idyllic Spritz
40ml Romazza
40ml Aperol
Συμπλήρωση με Tonic Water
 
Γαρνιτούρα: Αγγούρι
Ποτήρι: Balloon - Κρασιού
Πάγος: Παγάκια

 «Βασισμένο στο γνωστό Spritz, κατάλληλος σύντροφος σε ένα ειδυλλιακό φόντο!»


Εκτέλεση:
Γεμίζουμε το ποτήρι μας με πάγο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μπαρ ή κουταλάκι για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να παγώσει. Αδειάζουμε το νερό που μπορεί να έχει δημιουργηθεί από το λιώσιμο του πάγου. Προσθέτουμε ίσες ποσότητες Romazza και Aperol Aperitivo και στη συνέχεια συμπληρώνουμε με Tonic Water. Τέλος, με τον αποφλοιωτή κόβουμε μια λωρίδα από αγγούρι (σαν παπαρδέλα) και γαρνίρουμε το ποτό μας.

Tip: παγώστε τα υλικά σας από πριν για καλύτερη ενσωμάτωση φυσαλίδων.
Eleganza
40ml Romazza
15ml Λικέρ Μαστίχας
5ml Λικέρ Τριαντάφυλλο
20ml Campari
20ml Aperol

Γαρνιτούρα: Φλούδα λεμονιού
Ποτήρι: Old Fashioned
Πάγος: Παγάκια
Διαδικασία: Ανάδευση

"Εμπνευσμένο από το Negroni, μια γλυκόπικρη τάση που ξεκίνησε από την Ιταλία και κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια στα μπαρ όλου του κόσμου. Η δική μας εκδοχή σας φέρνει μια πιο ελαφριά παραλλαγή με Romazza και ελληνικά λικέρ. Απολαύστε το Eleganza!"

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε πάγο σε ποτήρι ανάδευσης και ανακατεύουμε με το bar spoon για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να παγώσει. Αφαιρούμε εντελώς τον πάγο από το ποτήρι ανάδευσης. Αφού προσθέσουμε τα υλικά, γεμίζουμε με νέο πάγο και ανακατεύουμε για 15-20 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε σε ποτήρι που έχουμε προηγουμένως παγώσει. Τέλος, με τον αποφλοιωτή κόβουμε μια φλούδα λεμονιού και τη στρίβουμε πάνω από το ποτήρι για να εκχυλίσουμε τα αιθέρια έλαια στο ποτό.

Tip: ετοιμάστε το Eleganza από πριν και διατηρήστε το στο ψυγείο σας έτοιμο για σερβίρισμα κατευθείαν από το μπουκάλι
(για 1 λίτρο)
320ml Romazza
120ml Μαστίχα
40ml Λικέρ Τριαντάφυλλο
160ml Campari
160ml Aperol
200ml Νερό
Citrus Fairytale
80ml Romazza
10ml Σπιτικό Σιρόπι Εσπεριδοειδών *
Συμπλήρωση με Pink Grapefruit Soda

Γαρνιτούρα: 1 φύλλο αρωματικού γερανιού (αρμπαρόριζα)
Ποτήρι: Highball

"Το σιρόπι εσπεριδοειδών, με το άρωμα και το σώμα του, λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στα κόκκινα φρούτα της Romazza και το ροζ γκρέιπφρουτ της σόδας, δημιουργώντας ένα δροσερό και παραμυθένιο long drink."

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε το ποτήρι μας με πάγο και ανακατεύουμε με κουτάλι για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να παγώσει. Αφαιρούμε το νερό που έχει προκύψει από το λιώσιμο του πάγου. Προσθέτουμε τα δύο πρώτα υλικά μας και συμπληρώνουμε με Pink Grapefruit soda. Γαρνίρουμε με φύλλο αρμπαρόριζας και απολαμβάνουμε!

Tip: προ-παγώστε τα υλικά σας για καλύτερη ενσωμάτωση φυσαλίδων

* Για το Citrus Sherbet θα χρειαστούμε:
• 2 λάιμ
• 1 λεμόνι
• 1 ροζ γκρέιπφρουτ
• 2 πορτοκάλια
• (προαιρετικά) 1 περγαμόντο
• 400 γρ. Ζάχαρη

Ξεφλουδίζουμε όλα τα εσπεριδοειδή με αποφλοιωτή και βάζουμε τις φλούδες σε μπολ με τη ζάχαρη. Τις πιέζουμε με γουδοχέρι για να απελευθερώσουν τα έλαιά τους. Καλύπτουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες, ανακινώντας περιστασιακά.
Έπειτα, όταν η ζάχαρη έχει "αρωματιστεί", στίβουμε τους καρπούς και προσθέτουμε το φιλτραρισμένο χυμό τους στο μείγμα με τις φλούδες και τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 μέρα ώστε να δέσει.
Τέλος, αφαιρούμε τις φλούδες, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το Sherbet μας είναι έτοιμο!
Romanzesco
100ml Romazza
15ml Σιρόπι γιασεμιού
10ml Φύλλα δυόσμου
 
Γαρνιτούρα: 2 σμέουρα, κορυφή δυόσμου
Ποτήρι: Julep
Πάγος: Τριμμένος
 
"Το Sherry Cobbler και το Mint Julep είναι ίσως τα πρώτα κοκτέιλ που δημιουργήθηκαν πριν από μερικούς αιώνες και άνοιξαν τον δρόμο για τα σημερινά. Η επιρροή τους σε εμάς είναι εμφανής και το αποτέλεσμα είναι νόστιμο και δροσιστικό μέσα στην απλότητά του."
 
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε το ποτήρι μας με πάγο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να παγώσει. Αδειάζουμε εντελώς τον πάγο, προσθέτουμε τα υλικά και τέλος γεμίζουμε ξανά με φρέσκο τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε ώστε ο δυόσμος να διαχυθεί σε όλο το ποτήρι, γαρνίρουμε και απολαμβάνουμε με καλαμάκι!
Copyright © 2022 - 2025 ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ